Month: March 2017

Quick Tips: Change The Sand Inside The Pool Filters

A lot of people wonder when they should change the sand in the pool filter. Experts recommend doing that every five years. Some people don’t change the sand for 20 years and the filter still does the job but not as efficient as if there was new sand inside of it.

We do not recommend waiting for more than 5 years because as time passes the sand loses its roughness. The roughness is responsible for filtering the particles of dirt that are in the water. As time passes the sand becomes less efficient because it smoothes out and stops doing its job well. In other words, the particles can’t be caught on a smooth surface. If you don’t change the sand after five years you will have to clean the water more frequently which will take more time and add additional costs. You will also have to use a bigger amount of sanitizer. The bigger problem however is that if not cleaned well the pool will accumulate so much dirt that it will penetrate deep and you won’t be able to clean it thoroughly with a normal backwashing.

If you decide to change the sand by yourself then the first thing you need to do is open the filter. If your filter has multiport valve on top then you will have to disconnect the plumbing that is connected to the valve. When the filter is open you can start digging out the sand. It is better to do that with a plastic cup than with a shovel or another hard tool because you can break the laterals of the underdrain.

Pool Filters

If you are not very careful you can break them and that would cause some extra work to be done and you surely want to avoid that. Remove all the sand and then get ready to examine and clean the laterals. Most of laterals can be easily unscrewed and removed. Some laterals can snap but they are very rare. Try to remove them gently and if they don’t fall off stop pulling because they will break.

If a lateral is broken you need to replace it. Laterals absorb dirt so you can soak the pieces in muriatic acid and add a little bit of water. Leave them in it for a while and after that rinse them thoroughly until they shine. Rinsing the tank is the next step and when you are done with that too, you can reinstall the laterals. Before putting the new sand in, you will have to replace the underdrain assembly. After that, fill half of the tank with water. The water will serve as a cushion for the laterals. When you are done with pouring the sand in the tank, reach into the tank in order to level out the sand bed. The amount of sand needed is indicated on the tank label. The final step is reassembling the filter tank and you are left with a clean pool filter.

If you liked this article & want more tips regarding change the filter or any problem in pool filters, you can check out http://www.poolvacuumhq.com. This guide has explained each step to clean or change the filter in very brief.

Read More »

Existing Home Architec Design

The main strategy to exit the form of restrictions that exist for making “view space”, some internal, some external, to the west-south-oriented, and surrounded by the landscape. The room was conceived as a sun-filled space, which can be used as a lounge, reading room, and to eat things connected to the kitchen. A pond in the living landscape, taking rainwater from roofs and attract the eyes and minds to a larger pool garden and, beyond that, to the lake itself. Click here to visit Office Carpets

This project is located in Yeats’ Country Surabaya and looking down into Glencar lake, surrounded by the refurbishment of existing mountains. The the table involved a complete re-spatial organization, opened it and improve natural lighting and circulation. Joinery including plywood-ladder-designed for the entire house, which, together with new chalk all over the floor, bring calmness and consistency for shelter and help to maximize space.

The cedar siding and window exterior volume of warm mahogany and helps to balance the scale house for the density of its environment, woven in and out of view over the surrounding houses and tall, native cypress trees. Throughout the interior, is programmed and cleanly detailed mahogany cabinetry complemented by live-edge walnut pieces of Nakashima furniture fabrics and carefully selected and completed. Dense and steep site home this weekend in Carmel-by-the-Sea, California requires proper repair of the existing building volume to maximize the depth of the unused from home and view the Pacific.

A central space defined by the display of complex and variable mahogany board and fully folding glass walls designed to visually connect the private rooms at the rear of the house to the central courtyard through to the seafront family room and kitchen. Low-profile steel cables supporting the structure of the glass ceiling of the page to maximize the surface area of glass to allow sunlight to warm the heart of the home and protect it from strong sea breezes.

Great care is taken to open up the back of the house to the garden at the northeast corner of the site. Lush and colorful plantings in this area began to see when the wooden stairs and carefully cantilevered glass attached to the exterior of the house and the main access from the comfort of the mediation room on the second floor. Dense and steep site home this weekend in Carmel-by-the-Sea, California requires proper repair of the existing building volume to maximize the depth of the unused from home and view the Pacific.

A central space defined by the display of complex and variable mahogany board and fully folding glass walls designed to visually connect the private rooms at the rear of the house to the central courtyard through to the seafront family room and kitchen. Low-profile steel cables supporting the structure of the glass ceiling of the page to maximize the surface area of glass to allow sunlight to warm the heart of the home and protect it from strong sea breezes.

Lobster Boat is a metaphor for a house that was economical, purpose, and durable. Located in dense urban shoreline sites, this shelter seeks to celebrate the temporary location provides privacy for the family. A remodel is built on top of existing floor 24′x28 ‘basement and basic infrastructure, the constraints of the site and the vertical traces in an efficient homes that achieve the maximum zoning envelope to provide a variety of interior and exterior spaces.

Economics is embodied in every aspect of this project, including resource sharing site; reuse of existing structures and utilities; organization of the space, and material selection and low system based on monetary, environmental, and life-cycle costs. This house is part of a large waterfront property that has been incorporated into the condominium development that includes four separate residence and two houseboats. Residents shared waterfront access, parking, utilities, and a vegetable garden together. While cost sharing, facilities, and responsibilities; strong sense of community was established.

Read More »

R and D Records 2016 | All Rights Reserved.